Jó cím ez. A “Helló Világ” azt jelenti, hogy sziasztok, itt vagyok, szeretném ha rám figyelnétek. Én is ezt szeretném, és igyekszem majd sok érdekes bejegyzést közzé tenni, hogy tényleg érdemes legyen ellátogatni az arduino.hu-ra.

Nagy terveim vannak.

 1. Egy csomó leírás az Arduino mikrokontrollerről és a hozzá használható szenzorokról, kiegészítőkről, motorokról.
 2. Az Arduino programozásának átfogó leírása az összes fellelhető szenzor és egyebek mintaprogramjaival.
 3. Egy vagy több konkrét fejlesztés bemutatása. Pl. távirányítható hajó, időjárás mérő állomás, növény nevelde, (titkos terv: tengeralattjáró).

Szóval nézzetek vissza időnként, hátha van már fenn valami. ?

Helló Világ – Helló Arduino

4 thoughts on “Helló Világ – Helló Arduino

 • 2016-12-04 at 16:25
  Permalink

  Tök jó lehetne ez az oldal. Esetleg egy-két emberkét kereshetnél, akik besegítenek, mert szerintem hiánypótló. Én most kezdtem el vele foglalkozni és egy fűtés-szabályzót már össze is építettem a circuits.io oldallal. Már jönnnek hozzá az alkatrészek. Van még jó pár projekt a fejemben, szeretném teljesen automatizálni a házunkat. Ha gondolod, akkor majd írkálhatok erről szájbarágósan.

  Válasz
  • 2016-12-04 at 20:01
   Permalink

   Szia, igen tök jó lehetne. 🙂 Nagy reményekkel indultam neki aztán megváltoztak az életkörülményeim és ennyiben maradt. Pont mostanában gondolkodtam el azon, hogy valahogy be kellene vonnom a magyar Arduinos közösséget. Gondolod, hogy lenne kedved társszerzőként besegíteni? Megnézem a WordPresst, azt hiszem tudok adni szerkesztői belépést. Mit szólsz hozzá?

   Válasz
 • 2016-12-04 at 21:25
  Permalink

  Szívesen, bár most költözés előtt vagyunk, így nem tudom, hogy mikor és mennyit merek vállalni. Az új kecóban lesznek az okosságok telepítve, addig csak programozás megy és az alkatrész beszerzés és a rendszer kitanulása. Egy fórum engine-t azért mindenképp tegyél be. Egy versenyt is kírhatnál, vagy kettőr is. HW és SW oldalon is. Ha megjönnek a cuccok egy nano-t fel is ajánlok már most 🙂

  Válasz
 • 2017-01-06 at 17:25
  Permalink

  Jelentem egy rdif-s ajtónyitón dolgozom. alkatrészek is már megvannak. Még nem költöztünk át, de már csak hetek kérdése, aztán dokumentálom, ha már tuti a cumó. Most belefogtam egy netröl indítható autóbeindító rendszerbe. Kicsit unom, hogy télen hideg, nyáron meg meleg az autó mikor beülök. Utóbbi projekt csak megával fog menni, mert elég komoly a progi, kevés hozzá az uno sajnos. 6 bemeneti szenzor, 5 relay és ez még csak a papírra lefirkált verzió, tuti bővülni fog.

  Vigyázni kell ezzel az arduinoval, mert komoly függőséget okoz…már azon gondolkodom, hogy rfid-s kutyaajtót is csinálok…:D

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.